Zoek
Zoek

Trottoir verdwijnt, nieuwe groenslinger Kistemakerstraat

Het smalle trottoir langs de Kistemakerstraat verdwijnt. Ervoor in de plaats komt een nieuwe groenslinger oftewel een vak met vaste planten en een nieuwe, eveneens slingerende haag.
De gemeente als eigenaar van het trottoir en WBO Wonen als eigenaar van het gazon achter de flat aan de westkant van de Burgemeester Wallerstraat pakken nog dit voorjaar gezamenlijk dit stukje buurtvernieuwing aan. Het trottoir is in slechte staat doordat berkenbomen daar met hun wortelstelsel de bestrating omhoog drukken. Twee bomen zijn al verwijderd, de rest blijft staan. In het gazon is vorig jaar een wadi aangelegd en er zijn inheemse planten geplant.
Daarnaast wordt van dit trottoir weinig gebruik gemaakt. Dus kan het in de ogen van de gemeente goed worden omgevormd tot groen. In overleg met WBO Wonen wordt de taxushaag die nu strak langs het trottoir loopt verwijderd, om zo ruimte te maken voor een speels beplantingsvak. WBO zorgt vervolgens voor een nieuwe haag, die zoals gezegd licht slingerend wordt aangelegd.