Zoek
Zoek

Vlinderhof laat weer rijke bloemenpracht zien

Na een flinke maaibeurt eerder dit jaar staat de vlinderhof in Park Stakenkamp weer in volle bloei. De mooiste bloemen en planten waaronder in toenemende mate orchideeën steken hun kop uit de bodem. Sommige planten reiken inmiddels ver boven het gras uit.
Het kijkspel is zeer de moeite waard. Zeker voor de kenner, die dan waarschijnlijk ook gehurkt tussen gras en planten op zoek zal gaan naar bijzondere soorten. De kinderen van basisschool De Leemstee kunnen nog wel even genieten van de plantenweelde. Vanaf hun groene schoolplein lopen zij zo de vlinderhof in. De kinderen mogen in hun pauzes onder toezicht spelen in het grootste deel van Park Stakenkamp. Ook de erftuin van boerderij Stakenboer verkeert nu in de mooiste staat.
 
Groenleerlingen van het Twents Carmel College locatie Potskampstraat komen vrijdag met hun docent Hubert Rickhoff uit Zuid-Berghuizen snoeiwerk doen. Ze trekken tevens onkruid en nemen met hun elektronische lange scharen de heg onder handen. Zo ligt alles er hier voor de zomer netjes bij. 

Foto’s: Judith Nijboer en Hans Muijderman.