Zoek
Zoek

Wandelstartpunt nabij Stakenboer

Bij boerderij Stakenboer komt waarschijnlijk dit jaar nog een startpunt van het wandelnetwerk.
Dat is het gevolg van constructief overleg tussen de Stichting Kansrijk Berghuizen, Routenetwerken Twente, Impuls, IVN Oldenzaal en de gemeente. Drie wandelingen krijgen zoals het nu is Stakenboer als startpunt:  het welzijnsommetje Zuid-Berghuizen van 2,8 kilometer en de wandeling Boerskotten van 8,2 kilometer. Deze laatste wandeling komt zowel bij de stenen tafel als het beeld van Diana. Naast deze twee wandelingen is er de al met rode pijlen bewegwijzerde hardloop- en wandelroute, die dan ook als startpunt Stakenboer krijgt.

Vanuit de TOP-locatie bij het station kan een aanloopstukje gemaakt worden naar alle drie routes via de Helmichstraat, met wel voor iedere route  verschillende aansluitingspunten. Vanaf het nieuwe startpunt Stakenboer kan een aanloopstukje gemaakt worden naar Rondje Oldenzaal, het Hilligenpad en het Marskramerpad-Handelsweg via Park Stakenkamp en de Helmichstraat naar de Schapendijk. Han van den Heuvel, beleidsadviseur van Routenetwerken Twente, heeft toegezegd er dit jaar werk van te maken.

Het wandelstartpunt omvat een informatiebord met informatie over de wandelroutes en op de achterzijde informatie over de omgeving. In dit geval zal het gaan over de historie van boerderij Stakenboer en mogelijk over de ontwikkeling van onze wijk. Deze toekenning aan Stakenboer houdt in dat meer wandelaars de boerderij zullen aandoen als rustpunt en als straks het terras er is, kan het daar aangenaam verpozen zijn. Kansrijk Berghuizen is er blij mee.

Foto’s: Frank Noordanus