Zoeken
Zoeken

Ruim 2.000 flyers voor Actief Ontmoeten

Een 
Vincent Kokenberg van Impuls hoopt oprecht dat het initiatief voor de Actieve Ontmoeting aanslaat in onze wijk. Zijn collega Milou Holsink gaat vanuit Stakenboer net op pad om enkele mensen thuis te bezoeken en hen enthousiast te maken voor de Actieve Ontmoeting. In De Thij is deze activiteit inmiddels een succes. Zuid-Berghuizen gaat hopelijk volgen.
 
De Actieve Ontmoeting is iedere dinsdag- en donderdagochtend in boerderij Stakenboer aan de Burgemeester Wallerstraat. En wel van 9.30-12.00 uur. Mensen krijgen in een gezellige sfeer de kans anderen te ontmoeten, een praatje te maken met een kopje koffie, maar bezig zijn en bewegen kan ook. ‘Eigenlijk kijken we samen met de mensen naar hun wensen op het gebied van gezondheid en het ontmoeten van anderen. Of we kijken samen met de buurtbeweegcoach naar mogelijkheden voor deelnemers om te bewegen. Maar niets hoeft, de deelnemers houden zelf de regie’, benadrukt Vincent Kokenberg.
 
‘Hé, hallo, tijd niet gezien, hoe gaat het met je, alles goed?’ ‘Ja prima hoor, en met jou?’
 
Wat moet het met name fijn zijn voor mensen die dit soort contacten niet al te vaak hebben, dit gevoel toch eens te ondergaan. ‘Maar’, weet Vincent Kokenberg maar al te goed, ‘vertellen hoe het echt gaat, doen we vaak niet. Terwijl we wel zouden willen zeggen: ‘Ik zit niet zo goed in mijn vel.’ Of: ‘Ik zit te veel alleen thuis’. Of: ‘Ik beweeg te weinig en dat begin ik te voelen.’ Voor deze Berghuizenaren, zegt hij, is er de Actieve Ontmoeting.
 
Impuls is dus op zoek naar mensen die zich (een beetje) zorgen maken over zichzelf. Vooral mensen tussen de 40 en 100 jaar, die graag willen bewegen, ontmoeten en eigenlijk gewoon willen meedoen. Allerlei activiteiten zijn mogelijk: sport en spel, wandelen, zelfverdediging, creatieve activiteiten, valpreventie en nog veel meer. Samen werken aan een gezonde leefstijl, ruimte om mensen te ontmoeten en lekker bezig zijn, dat is de Actieve Ontmoeting.
 
De Actieve Ontmoeting kost 1 euro per keer. Voor 1 euro extra kunt u aanschuiven bij een gezonde en gezellige lunch. Wilt u meer informatie of meedoen, neem dan contact op met Impuls, tel. 0541 – 571414 of info@impuls-oldenzaal.nl
 
Stap over de drempel!
 
Beste medewijkbewoners,
 
Ria Nijhof, Felix Nijland, Jan Hofsteenge, Alice ten Dam-Boschloo, Wim Olde Kalter, Jan Olde Kalter, Hennie Maartens en Ap Aalbers van Kansrijk Berghuizen roepen u op de drempel over te stappen. Wat zou het prachtig zijn als de Berghuizenaren elkaar in en om Stakenboer gaan ontmoeten. Mens sana in corpore sano: een gezonde geest in een gezond lichaam!