Zoek
Zoek

Weer afval! ‘Houdt het dan nooit op?’

Ook op tropische dagen schromen inwoners van deze wijk niet hun afval op straat te smijten. De foto’s geven een beeld van de ondergrondse container voor de flat aan de oostzijde van de Burgemeester Wallerstraat en het milieueiland aan de Reigerstraat achter het winkelcentrum.
‘Het is weer raak hoor, dezelfde flat weer aan de Burgemeester Wallerstraat. Houdt het dan nooit op’, stuurde een wijkbewoonster zondag een chatbericht aan de wijkkrant Hallo Berghuizen. Zij liet haar bericht vergezeld gaan van een foto van de schrijnende situatie. Door kraaien kapot gepikte vuilniszakken, open zakken met een grote hoeveelheid natte papieren zakdoeken, papier. Van gescheiden inzamelen hebben deze veroorzakers waarschijnlijk nog nooit gehoord. De troep lag er zowel zaterdag als zondag en het werd in het weekeinde langzaam meer.
Hallo Berghuizen ging zondagmiddag de flat in en sprak met bewoners. Daar kwamen gegevens uit over de waarschijnlijke veroorzakers. Deze gegevens worden doorgegeven aan de afdeling handhaving van de gemeente en de wijkagent. Want dit ontoelaatbare gedrag moet stoppen. Naar gisteren bleek ergeren mensen die hier al jaren wonen zich ook  mateloos  aan deze walgelijke afvaldump.
Bij het milieueiland achter het winkelcentrum was de situatie zondagmiddag nog veel schrijnender. Dumpers nemen hier niet eens meer de moeite bijvoorbeeld glas in de daartoe geëigende containers te deponeren, maar zetten het gewoon op de straattegels. En wegwezen. Het op straat gegooide afval verspreidde een vieze stank. Afval dat uit de zakken was gewaaid lag her en der verspreid op de parkeerplaats.
Hallo Berghuizen blijft aandacht besteden aan de afvalproblematiek. Overigens was het bij het Fun Court in Park Stakenkamp zondagmiddag netjes schoon. Mogelijk ligt dat aan inmiddels ingezette acties van de politie, de afdeling handhaving van de gemeente en het jongerenwerk van Impuls in het park. Hoe moraalloos veroorzakers van de zwerfafvalproblematiek zijn, bleek zondagmiddag bij het bankje in de rozenhof in het park. Blikjes waren achteloos over de schouders op het gras gesmeten. De prullenbak staat op drie meter afstand.
Ziet u een illegale afvaldump en kent u de veroorzakers of heeft u een kenteken genoteerd? Tip dan Hallo Berghuizen: info@halloberghuizen.nl Wij zorgen dat de tips op de juiste plek terecht komen. Stelt u prijs op vertrouwelijkheid, geef dat dan aan.