Zoek
Zoek

Zes Hindernissen Dijk

Van wijkbewoner Koert Standhardt ontving de redactie van Hallo Berghuizen de volgende reactie op de verkeersdrempels en plateaus in de Schapendijk.
Geachte lezer,
 
U wilt graag een reactie op de Schapendijk ontvangen.
Deze wil ik u graag mededelen.
Ik snap dat er voorheen hard werd gereden, want ook dezelfde bewoners aan deze dijk deden daar flink aan mee. Ook dezelfde bewoners hebben flink protest aangetekend bij de gemeente voor snelheidsbeperkingen en deze hebben zij gekregen.
Zelf wonen wij vlakbij deze hindernissen en als wij naar de Enschedesestraat willen dienen wij deze hindernissen te nemen. Voor het eerst heb ik ze genomen met de auto, waarbij ik om geen schade aan de schokbrekers en stuurinrichting te krijgen, deze heuvels met een snelheid van 10 à 15 km/uur heb genomen. Het valt ons op dat ze beter te nemen zijn met 10 km/uur (behoud van de auto).
Nu de hindernissen met de fiets (zonder ondersteuning). Bij enkele heuvels word je met een snelheid van 17 km/uur gelanceerd. Ga je de snelheid verminderen en neem je deze hindernissen met 13 km/uur, dan geen lancering maar een klap in de rug.
Wat ons verder opgevallen is dat het gedeelte bij de stoeprand nog dieper ligt dan middenin de hindernis.
Laatst reed ik ook over de hindernissen met zeer aangepaste snelheid (15 km/uur) en werd ik door een bewoner van de Schapendijk ingehaald.
Ik vind heuvels mooi en doeltreffend, maar deze hindernissen zijn ergernissen voor zowel de bewoners aan de Schapendijk als de bewoners in de omgeving. Dit zijn geen heuvels maar hindernissen, die uitlopen op ergernissen. De Schapendijk veranderen in ‘Zes Hindernissen Dijk’.  
Wens de aanwonende veel rijplezier.
Met vriendelijke groet,
Koert Standhardt