De Lekkernij in wijnen en tapas

op zaterdag 31 augustus 2019
Drie jaar geleden streken Tom en Sabine Vrijkotte neer op winkelcentrum Zuid-Berghuizen. Sindsdien maakt hun delicatessenzaak De Lekkernij met veel bijzondere producten een gestage groei door. Toch denkt het ondernemerspaar nog twee jaar nodig te hebben eer hun zaak bij nog meer klanten is ingeburgerd.

Tom Vrijkotte verkoopt een breed assortiment lekkernijen, zoals speciale worsten en veel mooi opgemaakte tapasplanken.

Tom en Sabine Vrijkotte zien hun speciaalzaak gestaag groeien

‘Stap voor stap, dat past bij ons’

‘Vijf jaar’, denkt Tom Vrijkotte (45) hardop, ‘heb je gewoon nodig om zo’n zaak als de onze goed aan de gang te krijgen. Ik ben al super  tevreden hoor, het loopt boven verwachting goed.’ 

Hij merkt dat hij steeds meer klanten krijgt, vooral door mond tot mond reclame. Ontegenzeglijk kan hij enthousiast praten over zijn vak en met name zijn producten. Spaanse, Zuid-Afrikaanse en uiteraard de Franse wijnen. Een lekkere Bordeaux of Rosé, maar ook een kruidenbitter, bijzonder biertje of Prosecco. ‘Tweehonderd flessen wijn, water, sap of olijfolie leveren met een  eigen etiket naar wens van de klant is voor ons geen probleem. Maar ook één fles kan natuurlijk. Indien gewenst versturen we het ook voor de klant.’ Vaak maken de dranken onderdeel uit van een representatief cadeau of relatiepakket.

Aan de Burgemeester Wallerstraat heeft de ondernemer veel meer ruimte dan aan de Berkstraat, waar hij eerst drie jaar zat. ‘Ik had daar 28 m2, hier kan ik met drie keer zoveel ruimte veel beter uit de voeten. We hebben meer ruimte voor de koeling en een eigen keuken  om de producten klaar te maken.’ De winkel  is altijd op tijd open, voor de deur staat een gezellige uitstalling waarbij hij zijn kazen steeds nadrukkelijker presenteert. ‘De verkoop van kaas begint steeds beter te lopen.’ Belangrijk vindt hij het gratis parkeren. ‘Aan de Berkstraat hadden we echt een parkeerprobleem.’

Voor hij zes jaar geleden zelfstandig begon, was hij vijftien jaar in dienst bij De Meijbree. ‘Daar heb ik het vak geleerd, daar kennen heel veel mensen me nog van.’ Befaamd is De Lekkernij inmiddels om de fraai opgemaakte tapasplanken. Tom Vrijkotte: ‘Die zorgen ervoor dat de aandacht tevens wordt gevestigd op onze andere producten.’ Die heeft hij breed in zijn assortiment, van een lekkere huisgemaakte tapenade tot knoflooksaus, een eigen pesto en smakelijke Franse kaasjes. Tegen Kerstmis gaan deze artikelen in de kerstpakketten, die De Lekkernij ook maakt. ‘Onze bekroning is dat de klant tevreden is, enthousiast is over het mooie etiket dat we gemaakt hebben,  ons komt vertellen dat het allemaal zo lekker was en hoe gezellig het in de winkel is. Van werk spreek ik niet eens, dit is hobby. Zo mooi.’

 

Tekst: Felix Nijland. Foto: De Lekkernij/Anina Romita. 

Deel op Facebook

Nieuws automatisch ontvangen?

Volg onze Facebook pagina.