Zoek
Zoek

Boter-kaas-en-eieren bij FC Berghuizen

Met een subsidie van de Provincie Overijssel kon FC Berghuizen op het voor iedereen toegankelijke sportpark vier nieuwe speeltoestellen aanschaffen.
Wim Olde Kalter (rechts) en Wally Mulder van FC Berghuizen bij het nieuwe speeltoestel boter-kaas-en-eieren.
Medewerkers van Kühlkamp Buitenhout Losser begonnen dinsdagmorgen al vroeg met het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen in en bij het bestaande speeltuintje tussen het hoofdveld en veld 2. Een van de spelen is boter-kaas-en-eieren. Een bord met de bekende kruisjes en nulletjes, geschikt voor twee spelers. ‘Dat is een spel met een educatieve waarde. Maar we hebben er ook een schommel bij, een wipkip en een evenwichtsbalk’, vertellen Wim Olde Kalter en Wally Mulder van FC Berghuizen.
 
Het is duidelijk, deze speeltuin is voor de jongste jeugd. Die kan zich er mooi vermaken als papa of mama een wedstrijdje spelen. Een aanwinst voor sportpark ’t Venterinck. Ook de kinderen van de kinderopvang Columbus jr. die bij FC Berghuizen onderdak heeft kunnen de speeltoestellen gebruiken, evenals de andere jeugd uit de wijk. De subsidie van 3.000 euro werd bij de provincie aangevraagd door FC Berghuizen in samenwerking met de Stichting Kansrijk Berghuizen. Een kansrijk initiatief; samenwerking loont!