Zoek
Zoek

De 56e hoogheid van De Spanvöggel komt er aan

Vanavond eindigt de zoektocht van carnavalsvereniging De Spanvöggel naar de 56e hoogheid met de langverwachte opkomst in zaal Kothman. De opkomst is het enige feest deze carnavalsperiode bij Kothman. De grote feesten zijn wederom in een grote tent op de parkeerplaats schuin tegenover residentie café Olde Weghuis. 
Vanavond is eerst het afscheid van markies Tim en zijn rentmeester Martijn, het jubileumspan van 55 jaar carnaval bij De Spanvöggel in Zuid-Berghuizen.
Dat is volgens president Bas Polhuis van De Spanvöggel het gevolg van goed overleg tussen de eigenaar en exploitanten van Kothman Herman Kemna, Frans Bult en Bas de Leeuw en broer en zus Martin en Anja Olde Weghuis. ‘Wij moesten al vroeg beslissen en we wilden ook Martin en Anja niet in de steek laten’, aldus Polhuis. Dus investeert Martin Olde Weghuis weer in de tent en is volgens Polhuis iedereen tevreden.
Bas Polhuis heeft de plaats ingenomen van Jos Bulthuis, die De Spanvöggel jaren leidde maar een stapje terug moest doen vanwege gezondheidsredenen. Vanavond vanaf 20.30 uur is iedereen welkom bij Kothman. Daar zal eerst het jubileumspan markies Tim en rentmeester Martijn aftreden. Rond 23.00 uur begint de opkomstceremonie van de 56e markies en zijn rentmeester. Het thema: Schotland.