Zoek
Zoek

Dierenasiel weer bemand

In het Dieren Opvang Centrum (DOC) aan de Boerskottenlaan worden sinds kort weer honden opgevangen. Nog geen katten, maar dat komt binnenkort. Karin Wagemakers is aangesteld als beheerder. In november vertrokken alle vrijwilligers, maar een zestal heeft zich alweer gemeld.
De problemen bij het asiel ontstonden toen de assistent-beheerder moest vertrekken. Toen dat onherroepelijk bleek, besloot ook beheerder Debby Kok haar biezen te pakken. En in haar kielzog stapten de vrijwilligers op. Voorzitter Liesbeth van Hoorik restte toen niets anders dan het asiel te sluiten en de dieren elders inde regio onder te brengen. Contacten met de Stiching Animal in Need leidden er toe dat het bestuur van die stichting sinds kort ook het bestuur vormt van het Dieren Opvang Centrum Oldenzaal. Naast beheerder bekleedt Karin Wagemakers ook een bestuursfunctie bij het asiel. Zij werkte geruime tijd als beheerder van dierenopvangcentrum Het Noordbroek in Almelo en heeft veel ervaring op het gebied van de dierenbescherming.
Wagemakers wil nog contact opnemen met de gemeente Oldenzaal over de toekomst van het asiel. Vanwege Corona wordt alles rustig aangepakt en is in elk geval nog niet weer grootschalig begonnen met de begeleiding van leerlingen. Sinds vorig jaar beschikt het asiel over een nieuw kattenverblijf. Bedoeling is de komende tijd verbeteringen aan te brengen aan het hoofdgebouw en het buitenterrein. Dat kan door een forse donatie van een gever, die anoniem wil blijven.
 
Klik op onderstaande link voor een gefilmd interview met de nieuwe asielbeheerder Karin Wagemakers. Interview: Felix Nijland. Camera en montage: Theo Krabbe.