Search
Search

Passende hoogbouw aan de Groene Loper

Het was nogal eens onderwerp van discussie in de plaatselijke politiek. Hoe hoog moet je in Oldenzaal willen bouwen? Aan de Groene Loper past het in de vrije ruimte naadloos: een complex met 20 appartementen, deels vier en deels vijf hoog, ontworpen door architect Jules Lucas.
Het toekomstige appartementengebouw Leemstate aan de Groene Loper, naar een ontwerp van architect Jules Lucas
Het fraaie appartementengebouw gaat onderdeel uitmaken van ’t Leemer. Het laatste stukje van Stakenbeek fase 1, dat bebouwd gaat worden. Daarvoor is het sportcentrum Marian gesloopt en wordt daarvan op dit moment het laatste puin op de slooplocatie gebroken. Daarnaast wordt op het voormalige stenendepot van de gemeente op de hoek Helmichstraat-Biasschop Balderikstraat momenteel de grond gereinigd. Daar zit veel puin in de bodem. Het wordt er met een grote machine uitgezeefd. Janssen de Jong wist beide naast elkaar gelegen locaties te verwerven. De ontwikkelaar realiseerde in Stakenbeek fase 1 al eerder tien woningen en de drie appartementencomplexen aan De Wever.

Het volledige project bestaat uit fase 1: 9 woningen waarvan 4 tweekappers aan de Roveniusstraat, 4 rijhoekwoningen aan de Bisschop Balderikstraat en een nieuwe vrijstaande woning aan de Roveniusstraat voor de familie Van Veen van het voormalige sportcentrum, fase 2: 20 appartementen met de projectnaam Leemstaete, waarvan de verkoop naar verwachting medio februari begint. Dit deels vijf bouwlagen tellende gebouw is een knipoog naar de voormalige textielfabrieken en heeft iets weg van de Geldermanfabriek. En dan nog fase 3: 9 rij-hoekwoningen, die worden gerealiseerd in 2022.
 
Zie voor meer info: www.wonenophetleemer.nl of leemstaete.nl (beide links kom je op dezelfde website).