Zoek
Zoek

Duizenden bollen in de vlinderhof

Burendag 2021 werd zaterdag gehouden in Park Stakenkamp. Vrijwilligers van het IVN Oldenzaal-Losser e.o. brachten duizenden bollen in de harde bodem van de vlinderhof in het park. Enkele wijkbewoners gingen op zwerfafvaljacht.
Jammer was dat zo weinig wijkbewoners kwamen opdagen. Ondanks dat aan beide zijden van het park bij de buren meer dan 80 uitnodigingen werden verspreid. Gelukkig waren de IVN’ers wel met een flinke ploeg aanwezig. En hulde aan de ouders met kinderen, die mede uit opvoedkundig perspectief kwamen helpen. Onderstaand een verslagje en foto’s van Wilbert Kallenberg van het IVN.
 
‘Vanaf het jaar 0 tot en met dit jaar voor elk jaar een bol. Dat was ongeveer het aantal bollen dat we hebben geplant in de vlinderhof in Park Stakenkamp. Met deze tijdslijn hebben we een nieuw stapje gezet in de historie van de vlinderhof. Tijdslijn ook in die zin dat de bloeiperiode in de vlinderhof hiermee naar voren wordt uitgebreid. Voorjaarsbloemen als de boerencrocus, de kievitsbloem, holwortel, winterakoniet, boshyacint en bosanemoon laten straks het voorjaar ontluiken. Gaat dat zien!
 
Na een gedegen uitleg met heldere illustraties in het gras van landschapsontwikkelaar Huub Zoontjes werden spade en schopje in de harde grond gedreven. “Gedreven” is ook de juiste term voor deze vrijwilligers. Samen met enkele wijkbewoners werd door de IVN’ers flink wat werk verzet. Hoeveel bollen ook al weer? Juist Ja! Een schoonmaakactie maakte ook deel uit van het programma. De koffie met wat lekkers in de pauze en de heerlijke soep met broodjes na afloop werden als vanouds fantastisch en met royale glimlach verzorgd. Kansrijk Berghuizen heeft op deze wijze opnieuw een heel gezellige en nuttige werkochtend voortreffelijk georganiseerd.’ 

Foto’s: Wilbert Kallenberg.