Zoek
Zoek

Gedichten van kinderen De Leemstee

In basisschool De Leemstee in onze wijk wordt niet alleen lezen aangemoedigd. Kinderen maken ook gedichten en soms zitten daar pareltjes tussen. Juf Sandra stuurde ze in voor publicatie op Hallo Berghuizen.
Licht
Het licht doet me glinsteren van licht, dat geeft me goede dagen van plezier en vreugd. Vreugd van dansen in het wild en van zingen in de vuilnisbakken, van slaapfeestjes houden met vriendinnen, want alles kan je doen, want je leeft.
 
Gemaakt door Britney uit groep 6A van basisschool De Leemstee
Hond
Mijn hond en ik willen naar buiten gaan en trekken onze laarsjes aan, twee voor mij en vier voor haar, nu zijn we klaar!
Nu we buiten zijn rennen we naar de slee en roepen jippiejee! We glijden naar benee met de oude slee.
Nu gaan we schaatsen en we hoefden niet te haasten.
De hond haalt haar bal en BAM! dat was een knal
M’n hond gaat er achteraan en ik moet gaan.
 
Gemaakt door Kian uit groep 6A van basisschool De Leemstee 
Kiep
Hi, ik ben Wiep en in ons voetbalteam ben ik een kiep. Zie ik een bal aankomen dan duik ik heel diep.En dat deed ik net zo lang tot de scheids stop riep.Yay, we hadden gewonnen, niet verloren, zo ben ik nou eenmaal geboren. Daarna at ik een broodje volkoren en zei ik het alfabet van achter naar voren. Wat had ik een pret maar nu moet ik naar bed, retteketet.
 
Gemaakt door Wiep uit groep 6A van basisschool De Leemstee
Natuur
Ik zit op basisschool De Leemstee in groep 6a. Mijn lievelingsvak is natuur en daarna ……..? Maar deze basisschool is geweldig ik heb hier zoveel lol. Hij staat in Nederland op deze aardbol. Je leert verschillende dingen zoals rekenen, aardrijkskunde en spelling.  En in de gymzaal heb je voor de toestellen een opstelling. We hebben sinds niet zo lang geleden een groen schoolplein. De meeste kinderen zijn aardig. Maar sommige kunnen ook wat brutaal zijn. Dit was mijn gedicht over basisschool De Leemstee. En ik hoop dat juf zal zeggen : win ermee!
 
Gemaakt door Fiene uit groep 6A van basisschool De Leemstee