Search
Search

Gijs en Isa voeren jeugd Spanvöggel aan

Jeugdmarkies Gijs (Nijhuis) en page Isa (Kattier) voeren dit jaar de jeugd in de marke Berghuizen aan. In een vol zalencentrum Olde Weghuis werd het tweetal vrijdagavond uitgeroepen tot het 41e jeugdspan van OCV De Spanvöggel.
Daarmee kwam een einde aan de regeerperidode van jeugdmarkies Silke en jeugdpage Lynn, die door de Coronacrisis en het wegvallen van carnaval liefst 26 maanden in functie waren. Het nieuwe span kwam na een spectaculaire act uit de grote doos. Zowel Gijs als Isa zitten op basisschool De Leemstee, de school die tevens hofleverancier is voor de jeugdraad van Elf van De Spanvöggel.
De jeugdige hoogheden voetballen bij FC Berghuizen. Carnaval vieren zit dit geweldige span in het bloed. De papa van Gijs was bij De Spanvöggel al eens rentmeester. Gijs wil dan ook niets liever dan dit geweldige seizoen carnaval vieren met zijn broer en zijn ouders. En de papa van Isa was vroeger op de basisschool zelf al eens prins carnaval. Isa zegt daarover: ‘Het lijkt ook mij geweldig leuk om carnaval te vieren met mijn zus Noor en mijn ouders.’
Onder hun liefsprök ‘Met Gijs en Isa, normaal in het groen en wit, wordt dit een carnavalsjaar vol pit!’ zwaaien de twee enthousiaste Berghuizenaren dit seizoen de scepter over de jeugd.