Zoeken
Zoeken

Junioren Steeds Vooruit Nederlands kampioen

Het jeugdteam van klootschietvereniging Steeds Vooruit (’n Kleibult) is zondag Nederlands kampioen geworden in de landelijke I-klasse van de Nederlandse Klootschieters Bond. Vanaf het begin van de competitie heeft het team de koppositie aangevoerd en wist het afgelopen zondag in de onderlinge wedstrijd tegen de nummer drie de titel binnen te slepen door een 3-0 overwinning.
Op de foto de kampioenen, achterste rij staand van links naar rechts: de leiders Niek Egbers, Gerard Velthuis en René Nordkamp. Voorste rij staand van links naar rechts: Teun Breukers, Lynn Egbers, Ruben Nijhuis, Gijs Nijhuis, Thijs Seiger, Bram Wijnberg en Lars Egbers.
Hierdoor werd het team, met nog één reguliere competitiewedstrijd te gaan, onbereikbaar voor de nummer twee KV Lemselo. Voor de wedstrijd was de spanning van de gezichten af te lezen, maar nadat Bram Wijnberg een geweldige openingsworp produceerde en aansluitend Thijs Seiger en de gebroeders Ruben en Gijs Nijhuis zeldzaam lange schoten losten was het snel gedaan met de tegenstand van KV De Toekomst. De Toekomst gooide een goede wedstrijd, maar het machtsverschil was te groot. Steeds Vooruit kwam een schot voor te liggen en liep uit door geweldige worpen van Lars Egbers, Teun Breukers en Lynn Egbers. 
 
Door de winst in de eerste ronde werd het kampioenschap binnengehaald en was de ontlading groot. Voor alle spelers was dit het eerste kampioenschap in hun klootschietersloopbaan. Ook de tweede en derde ronde werden een zegetocht voor de geel-blauwe kanaries van ’n Kleibult.
 
De kampioenen werden na afloop in het clubgebouw gehuldigd door voorzitter Edwin Kattier en er volgde een heuse intocht met huifkar door de wijk Zuid-Berghuizen. Voorzitter Kattier was trots op het behaalde kampioenschap en sprak lovende woorden tot de junioren en gaf aan dat de vereniging met de nieuwe generatie kampioenen weer klaar is voor de toekomst.