Zoek
Zoek

Milieueiland steeds vaker vieze afvalput

Tot ergernis van omwonenden en passanten komt er maar geen einde aan de illegale bijstortingen bij de ondergrondse containers achter het winkelcentrum Zuid-Berghuizen. Het storten van ongesorteerd afval gebeurt vaak in de late uurtjes.
‘Milieupleinen kunnen blijkbaar niet. Weg met de milieustraatjes’, reageert overbuurvrouw van het milieueiland Monique Duursma op Facebook. ‘Laat de gemeente de kosten op het overlaadstation verlagen’, pleit zij, ‘weer een pasje met een tegoed. Zoals hier bij het milieueiland werkt niet en gaat ook nooit werken.’
‘Dit is niet normaal meer’, reageert Sonja van Drie eveneens op een Facebookartikel op de wijkkrant Hallo Berghuizen, ‘camera’s ophangen.’ Dat zijn Jan Koning en Elly Pierik-De Gunst helemaal met haar eens.  De laatste in haar reactie op Facebook: ‘Het is daar aan de orde van de dag. Asogedrag.’ ‘Het gebeurt altijd in de late uurtjes’, heeft Koning vastgesteld.
Het probleem doet zich bij meer milieueilanden in de stad voor. De gemeente zegt dat handhaving wel post, maar het is lastig overtreders te pakken. Bijna dagelijks voeren medewerkers van de gemeente het illegaal gedumpte afval af. Waar normale burgers betalen voor hun afvalstroom, komen de overtreders er goedkoop af.
Wijkorganisatie Kansrijk Berghuizen overweegt bij de gemeente een stevig statement af te geven over de situatie achter het winkelcentrum. Een woordvoerder: ‘Er worden ook illegale stortingen gedaan door mensen uit andere delen van Oldenzaal. Vaak waait het afval alle kanten op. Geen gezicht en het trekt ratten aan. Dit moet stoppen.’
Politie en handhaving van de gemeente hebben contact gehad over een bierdrinker, die aan de Burgemeester Wallerstraat regelmatig hele (lege) treetjes bier op de straatstenen kukelt. De laatste keer begin deze week zodanig dat passanten er bijna overheen reden.