Zoek
Zoek

Mooie opmaat naar het kerstfeest

Berghuizen in Kerstsfeer verliep zondagmiddag uitermate gezellig. Het erf rond boerderij Stakenboer was door de Werkgroep Berghuizen met de hulp van opvallend veel vrijwilligers compact ingericht als kerstmarkt. Compleet met levende kerststal, die werd opgevoerd door mensen van de kinderopvang Columbus jr.
Een smaakvolle wafel of een lekkere plak baklever. Het ging er gelijk al bij de entree van de kerstmarkt lekker in. Leden van KV De Toekomst serveerden de gratis baklever, als waardering voor de medewerking van vele wijkbewoners aan hun oud papieractie. Langs het pad in het park een ezel en schapen en de lekkere geur van hooi. Wie rond de boerderij liep, kwam zo goed als zeker engelen en kleine herders tegen en achter de kraampjes deden onder meer de verkopers en verkoopsters van kerststukjes goede zaken. De kerstman liep rond en op de deel van Stakenboer speelde de band Johnny Teardrop & His Tissues. Zanger Henk ter Grote zong een emotioneel en prachtig lied voor zijn eigen Els, waarvan niet alleen zij, maar velen onder de indruk waren.
Qua drukte liep het gezellig door, hoewel een initiatief als dit natuurlijk veel meer gezinnen en bezoekers uit eigen wijk verdient. Dank aan de organisatoren van de Werkgroep Berghuizen en de vrijwilligers, Impuls en Columbus jr. voor deze mooie opmaat naar het kerstfeest.

Foto’s: Louis Nijland