Zoeken
Zoeken

Nu al succes in de wijk: 6.500 Fitcoins uitgegeven

Het project Fitcoins dat de gemeente in samenwerking met Kansrijk Berghuizen heeft opgestart in onze wijk is nu al succesvol. In januari zijn er 6.500 Fitcoins uitgegeven en daarmee zijn de vorige maand circa honderd aankopen gedaan.
Fitcoins: Bewegen beloont!
‘We zijn blij verrast met inmiddels meer dan 400 geregistreerde gebruikers’, vertellen projectleider Monique Wienk en stagiaire Ruben Kattier van het domein Maatschappij van de gemeente Oldenzaal. ‘Ruim 300 van de 400 zijn daadwerkelijk actief in de app. Zo’n honderd hebben zich geregistreerd, maar zijn nog niet actief.’ Met Fitcoins hebben bewoners van Zuid-Berghuizen de kans beloond te woorden voor bewegen. 
De Fitcoins kunnen worden besteed aan gezonde producten of ontspannende activiteiten. Monique Wienk en Ruben Kattier hopen dat de honderd gebruikers die nog niet actief zijn de registratie van het account afronden, zodat de community blijft groeien. Zij zeggen veel positieve reacties te hebben ontvangen op dit pilotproject in Zuid-Berghuizen. ‘De inwoners zijn enthousiast.’
 
Wie moeite heeft met het installeren van de app kan woensdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur terecht in de ontmoetingsruimte in boerderij Stakenboer. Daar is dan een medewerker aanwezig, die potentiële deelnemers op weg helpt en hen zo via de speciale app met stappenteller in beweging brengt. Wienk en Kattier zeggen door te gaan met het verbeteren en updaten  van de app en het brengen van nieuwe aanbiedingen.