Ron Jans openhartig over FC Twente

Zowel trainer Ron Jans van FC Twente, technisch directeur Jan Streuer als lid van de Raad van Commissarissen Koen Groenewold wisten zaterdag tijdens de afsluiting van het symposium dat FC Berghuizen hield ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan de bezoekers te boeien. Dat kwam mede door hun openhartigheid.
Van links naar rechts Jan Streuer, Koen Groenewold en Ron Jans. Het trio had in het clubgebouw van FC Berghuizen een mooie interactie met de in totaal 112 deelnemers aan het symposium.
Zo vroeg inwoner van Zuid-Berghuizen Louis Veltman aan Jans hoe het eigenlijk is met de Lutterse FC Twente voetballer Jesse Bosch. Jans: ‘Een superaardige jongen, die gewoon de wereld in moet om verder te komen.’ Andere sprekers waren Louis Huttenhuis, ondernemer in hulpmiddelen voor mensen met een beperking en geboren in onze wijk en Jan Olde Kalter, die namens Kansrijk Berghuizen zijn visie gaf over de wijk over 25 jaar, dus in 2047. Het jaar waarin FC Berghuizen het honderdjarig bestaan hoopt te vieren.
De 112 deelnemers waren in elk geval enthousiast over wat ze op de locaties, waartussen ze pendelden, te horen kregen. Deelnemer en oud eerste elftalspeler van FC Berghuizen Cyril Koop: ‘Ik heb een geweldige middag gehad.’