Zoeken
Zoeken

Rozentuin en vlinderhof aangepakt

De Nationale Burendag in Park Stakenkamp bleek zaterdagmorgen een schot in de roos. Ruim twintig mensen uit de wijk en van het IVN en het CDA Oldenzaal hielpen ter gelegenheid van het door het Oranjefonds geïnitieerde gebeuren mee in de vlinderhof en de rozentuin.
Teks
De rozentuin ziet er weer keurig uit dankzij de inspanningen van een aantal bewoners van de Sperwer- en de Buizerdstraat. En in de vlinderhof schoot het werk, voornamelijk het verwijderen van opschietende elzen, onkruid en gras flink op. Om negen uur werd onder het genot van een kop koffie verzameld in Stakenboer. Penningmeester Jan Hofsteenge van Kansrijk Berghuizen vertelde iets over de aanschaf van een nieuwe picknicktafel voor het erf van Stakenboer. Het Oranjefonds steunde die aanschaf met een donatie van 400 euro.
 
Daarna werd het werk verdeeld en het keurig door de gemeente op een grote aanhanger gebrachte gereedschap ter hand genomen Om elf uur was er een uitleg door landschapsontwerper Huub Zoontjes over de ontwikkeling van de vlinderhof. Dat gebeurde bij de tafel met stoelen op het pad langs het park, waar bewoners van de Meerkolstraat met koffie en kleine, smakelijke gebakjes op hun manier met elkaar de burendag vierden. Een prachtig en te waarderen initiatief hoe buren met elkaar om kunnen gaan. Belangstellend werd de kundige uitleg gevolgd en er was naderhand geen kritiek op de aanleg en ontwikkeling van de bijzondere bloementuin, waar gewilde soorten al tot wasdom komen. Tijd en geduld zijn nu voornaam en dan is volgend jaar het resultaat des te mooier, aldus Huub Zoontjes. Tijdens de werkzaamheden werd nogal wat zwerfafval uit het park gehaald, een aantal zakken vol.
 
Daarna was er koffie en waren er broodjes in Stakenboer, keurig verzorgd door Fenny Tolhuis en Gerard Finke van Impuls. Na nog een uurtje stond op de deel van Stakenboer een kop lekkere, warme groentesoep klaar, gemaakt door buurvrouw van het park Romy Nijhuis-Wekking en er was gelegenheid voor het nuttigen van een consumptie. De gemeente haalt maandag de rommel op.