Zoek
Zoek

Winterviolen en stokrozen

De leerlingen van groep 5 van basisschool De Leemstee in onze wijk zijn er maar druk mee. Met enorm veel plezier vulden ze dezer dagen weer de bloembakken voor Breedwijs met winterviolen.
Dat deden ze onder de bezielende en inspirerende leiding van schoolgids Harry Roeloffzen van het in Stakenboer zetelende IVN Oldenzaal-Losser e.o. Harry is tevens coördinator van de initiatiefgroep groen van Kansrijk Berghuizen en van daaruit de contactpersoon naar de school.
Nu de winterviooltjes de plaats hebben ingenomen van de begonia’s is de aanblik van het Breedwijsgebouw weer vrolijk en kleurrijk. De kinderen uit groep 5 hebben hard gewerkt om dit mooie resultaat te bereiken.
Maar ze deden nog meer. De initiatief groep werkt namelijk met WBO Wonen aan een milieuvriendelijker inrichting van de gazons rond de drie flats aan de Frans Halsstraat. De school wordt daarbij betrokken. Aan de kopse kant van de flats zetten de kinderen van groep 5 stokrozen in de grond. ‘En nu even wachten om te zien hoe mooi dit gaat worden’, aldus Harry Roeloffzen.